Konstutställningar

Östra gymnasiet är faktiskt Huddinge kommuns största konsthall, där kulturföreningen Lyktan via sitt samarbete med skolan har ca fyra utställningar per år. Varje vardag har alltså ca 900 personer förmånen att få vistas i en levande ateljé och ta del av utställningarna i skolans lokaler, vilket bidrar till en inspirerande arbetsmiljö för elever och personal som tillbringar sina dagar där.

Om du vill besöka utställningen i skolan, ring på porttelefonen vid huvudentrén på skolbyggnadens gavel. Anmäl dig sedan på expeditionen direkt till höger. Bokning för helgvisning måste göras på mobilnummer 070-771 21 09.

Utställning just nu:

Just nu pågår en intressant konstutställning, ”La Tina”. Alla konstnärer har koppling till Sydamerika och lyfter fram kultur därifrån. Utställningen syftar till att utforska vår reaktion när annorlunda kulturer möts. Passa på att titta på verken och fundera en stund på din egen reaktion och orsakerna till reaktionen. Flera av konstnärerna är kända och finns omtalade på nätet. Vissa verk visas nu för första gången i Sverige. Konstnärerna kommer bland annat från Puerto Rico (Martin Garcia Rivera) med de stora svarta målningarna i början, Guatemala (Rafael Cuevas Molina), Cuba/spanien (Oscar Hernandez Soliano, de diffusa porträtten, som ibland säljs på svenska auktioner), Guatemala igen( Estuardo Barrios Varrillo) och Costa Rica (Adrian Arguedas)

Tipsa en vän om den här sidan

Beställ katalog

Beställ vår katalog med information om utbildningar som startar läsåret 2017/2018.

Visste du att...

...man på Östra lätt kan kombinera idrott med studier?

© 2008 ÖSTRA GYMNASIET, KVARTETTVÄGEN 2-6, 142 63 TRÅNGSUND, 08-535 361 40, INFO@OSTRAGYMNASIET.SE